Bøger / faglitteratur / opskrifter

Brygning af æblecider : den store bryggeguide og smagstest af æblesorter


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. jan. 2019

af

af

Lars Ovesen

d. 25. jan. 2019

Der skal noget til at slå et glas perlende kølig æblecider på en varm sommerdag. Og med denne bog under armen bliver du mesteren udi hjemmebrygning af æblecider. For dem der gerne vil selv, men lige mangler opskrifterne.

Bogen indledes med et kort forord, hvorefter den går direkte til selve produktionen af æblecider. Her startes der med en introduktion til emnet, hvorefter forfatteren beskriver emner som kulsyre, valg af æbler samt videnskaben bag æblecider. Efterfølgende kommer bogens tre opskrifter, der baserer sig på henholdsvis æblecider af rå æbler, æblecider af rå kogte æbler samt æblecider gæret på rå æbler uden tilsat gær. Teksten afsluttes med en smagsevaluering af forskellige æblesorter.

Hjemmeproduktion, fra jord til bord eller gør det selv. Kært barn har mange navne hvilket bestemt ikke gør det kedeligt, snarere mere spændende. Jeg har nu brugt nogle timer i selskab med Michael René og skal da bestemt prøve mig med et bryg cider. Teksten er velskrevet og velformuleret, og man sidder som læser med et klart billede af, hvor forfatteren vil hen. Ydermere kommer forfatteren med alternative anvendelsesmuligheder til spildproduktet.

For yderligere litteratur samt opskrifter se: Cider & mostMost & cider eller Most & ciderFor yderligere litteratur samt opskrifter se: Cider & most eller .