Bøger / faglitteratur / billedværker

BSA i sort-hvid og farver


Beskrivelse


Historien om BSA motorcyklerne og dem der kørte på dem, set gennem fotografier.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. sep. 2010

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 17. sep. 2010

Der er en relativ mindre fast målgruppe til bøger om klassiske motorcykler. Det er de som måske selv kan huske de gamle hæderkronede mærker eller som fx har en far, der ivrigt fortalte om ungdommens motorcykler.

Jens Jessen har skrevet flere andre bøger om motordrevne køretøjer, fx Klassiske japanske motorcykler i 3 bind. I sin nye bog fortæller han historien om det engelske motorcykelmærke BSA (Birmingham Small Arms), der som navnet røber og ligesom flere af de andre motorcykelmærker, starter med våbenproduktion. I 1909 kommer så den første BSA-motorcykel og allerede fra 1911 starter salg og tilknytning til Danmark. Importen lukker i 1972. Bogen følger den kronologiske udvikling og fortæller ikke mindst med de mange fotos om BSA-mærkets lange historie i Danmark. Ikke mindre en 990 forskellige BSA-modeller blev det til. Fra den 2 gears H.P. i 1912 til Ariel 3 og T65 i 1974. Selvom man måske ikke vrider "øret på svinet" med "snublekysen" på er det en stor fornøjelse at bladre sig igennem BSA's historie, der også er et stykke dansk kulturhistorie. Et kuriøst foto er det, hvor man hos BSA-forhandler Bruun-Larsen i Odense sætter ski på en BSA for at køre en tur ved Langesø!.

Ikke andre bøger alene om BSA, men flere bøger fx om andre klassiske mærker, Nimbus og andre.

Interessant bog om BSA-mototorcyklen. Der er lånere til den, sikkert ældre og mandlige, på de fleste biblioteker.Informationer og udgaver