Bøger / skønlitteratur / roman

Bud : 10 noveller


Beskrivelse


Ti noveller om helt almindelige mennesker i dagens Danmark, der alle står i et moralsk valg, der relaterer sig til de ti bud.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. maj 2018

af

af

Heidi Buur Pedersen

d. 15. maj 2018

Ti noveller med almindelige mennesker i dagens Danmark, der alle står i situationer hvor de må træffe et moralsk valg. Det er svært at overholde De Ti Bud i en moderne verden. Til læsere af hverdagsrealisme.

Hverdagsnoveller der tager udgangspunkt i De Ti Bud. Her møder vi fx valutahandleren der skovler penge ind og er ganske godt tilfreds med det. Vi møder manden der er lykkelig i sit ægteskab indtil han overrasker sin kone på deres yndlingsrestaurant. En plejedatter har fået en god familie, men savner sin mor. En mand irriteres af den hjemløse tigger han passerer hver dag - bør han involvere sig? Historierne hedder alle "Det første", "Det andet" osv., og sidst i bogen er der en oversigt over De Ti Bud. Martin Jensen har mange udgivelser bag sig, og er nok mest kendt for sine historiske Eske Litle romaner.

Letlæste fortællinger, der får en ekstra dimension ved at man reflekterer over det bud de repræsenterer. Sproget er godt og flydende, med fine sætninger som fx "Byen ligger smilende under sine duer", der indleder den første novelle.

Antologien De ti budGennem den kulsorte skyPå kanten er nærliggende at sammenligne med. Gennem den kulsorte sky er nutidige fortolkninger af påskens historier. Læsere vil også være interesseret i forfatterens nyeste roman På kantenAntologien De ti bud er nærliggende at sammenligne med. er nutidige fortolkninger af påskens historier. Læsere vil også være interesseret i forfatterens nyeste roman På kantenAntologien De ti bud er nærliggende at sammenligne med. Gennem den kulsorte sky er nutidige fortolkninger af påskens historier. Læsere vil også være interesseret i forfatterens nyeste roman .