Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Buddha


Beskrivelse


Buddha fødes som prins Siddharta, men han er ikke lykkelig. Da han ser menneskers lidelser uden for paladset, finder han ud af, at han er udvalgt til at udbrede sine tanker som Buddha.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. aug. 2009

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 11. aug. 2009

En letlæst biografi i serien Zoom ind. Fakta til selvlæsning fra 9-11 år (3.-5. kl.). Bogen kan bruges til emnearbejde og evt. oplæsning i faget kristendomskundskab.

Bogen er en gengivelse af Buddha-legenden, som fortæller om Buddhas liv fra fødsel til død. Buddha fødes som prins Siddhartha. Han lever et beskyttet liv indenfor slottets mure. Alligevel er han ikke lykkelig. Først som voksen oplever han fattigdom og død. Han beslutter at forlade sin kone og barn for at finde ud af, hvorfor der er lidelse i verden. Til sidst finder han ud af, at man må slippe sine ønsker for at undgå lidelse. Derefter bliver han munk og arbejder på at udbrede sin lære. Bogens univers og filosofiske tankemåde kan virke lidt fremmedartet for danske børn, så der kan være brug for formidling. Den poetiske tekst spiller fint sammen med Flemming B. Jeppesens naturalistiske, bløde og runde streg med varme farver. Forfatterne debuterede i 2006 med Kongen af Kandy.

For børn findes der ikke mange letlæste udgaver af fortællinger om Buddha. I samme serie er udkommet bøger om Jesus og Muhammed.

En letlæselig udgave af Buddha-legenden, som fortæller om Buddhas liv og lære.


Børn & bøger

Årg. 62, nr. 7 (2009)

af

af

Torben Ringbro

Årg. 62, nr. 7 (2009)