Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Buddhisme


Beskrivelse


Indhold: Buddhisme ; Hvordan bliver man buddhist? ; Begyndelse ; Udbredelse ; Retninger ; Læreren Buddha ; Historie og myter ; Billeder af Buddha ; Bøger ; Etik ; Fortællinger ; Berømte helligsteder ; Lokale helligsteder ; Symboler ; Helligdage ; Livets store begivenheder ; Livets kredsløb ; Buddhistisk hjælp ; Buddhisme til hverdag ; Berømte buddhister ; Buddhismen i Danmark ; Buddhismen i verden Buddhismen er verdens fjerde største religion. Den opstod for ca. 2.500 år siden. I dag lever der ca. 376 millioner buddhister fordelt på alle verdens kontinenter. Buddhismen opstod i Asien, da prins Siddhartha blev oplyst og fik titlen Buddha, som betyder Den Oplyste. Buddhisme giver eleverne viden om buddhismens begyndelse og udbredelse i verden, om Siddhartha Buddhas liv, og hvorfor han er et forbillede for buddhister i dag. Bogen fortæller også, hvordan buddhister praktiserer deres religion. Til Buddhisme er der udarbejdet opgaver til faglig læsning på seriens hjemmeside.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. mar. 2013

af

af

Mads Overmark

d. 14. mar. 2013

Bogen henvender sig til børn fra 11-15 år. Den kan bruges som en del af et emne om buddhisme eller religion. Den er også velegnet til at give de ældre elever et overblik før et projektarbejde. Endelig kan den anvendes til faglig læsning eller i fritiden. De yngre elever i målgruppen vil nok have behov for lidt hjælp til at bevare overblikket og uddrage det væsentlige.

En fagbog der fortæller om buddhismen i et tilgængeligt sprog og med farveillustrationer, som støtter forståelsen. Der findes faktabokse som koncentrerer vigtigt stof. Bogen kommer rigtig godt rundt om emnet og giver læseren et fint overblik. Fra den første Buddha og frem til nutiden får eleven et indtryk af centrale fortællinger, tanker og steder for religionen. Hun kan endvidere læse om overgangsriter, forskellige trosretninger og snuse til buddhismen i Danmark. Sidst i bogen er der lister over litteratur og webadresser. Mod betaling kan man hente supplerende opgaver på nettet.

Bogen Buddhisme af Anita Ganeri beskæftiger sig med de samme områder, men er en anelse sværere. Sammen kan bøgerne bruges til at differentiere læsningen.

Layout og kvaliteten af indholdet er på det høje niveau, jeg har vænnet mig til i denne serie. Bogen bør bruges til at afløse ældre udgivelser om emnet.