Bøger / faglitteratur

Buket


Beskrivelse


Lær at binde en buket med spiraler, stativer og i vaser. Kort om snitblomster fra haven, klargøringen samt værktøj og hjælpemidler.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. apr. 2016

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 25. apr. 2016

Er du vild med blomster og buketter? Så er her buketter til mange forskellige lejligheder og i forskellige sværhedsgrader.

Lars Jon har været florist i 20 år, og med denne bog viser han primært buketter, man kan binde af blomster fra danske haver og fra naturen. Bogen indledes med lidt om bukettens historie. Så følger der noget om snitblomster fra haven (deres frø osv.), klargøringen samt værktøj og hjælpemidler. Herefter ca. 15 sider om at binde en buket (med spiraler, stativer, i vaser osv.). Resten af bogen (ca. 2/3) er buketter i lange baner: forårsbuketter, værtindebuketter, til studenter, Sankt Hans, fødselsdag, kuvertbuketter og meget mere. Den sidste del med buketter handler om frieri og bryllup. Bagest i bogen er der noget om forskellige vaser, indpakning og andet, så buketterne kan blive afleveret med manér.

Det er en rigtig flot bog, der både indholdsmæssigt, udseende- og kvalitetsmæssigt har en god standard. En brugbar coffee table bog. I LJ's bog er der både meget enkle og svære buketter til alt lige fra den daglige tur i haven, til fødselsdagsbuketten, en spiselig buket, bryllup - og sågar den maskuline buket.

Pia Buusmann har skrevet: Buketter til livets højtider, der mere er baseret på buketter til forskellige festligheder. Ellers er de fleste blomsterbøger med en blanding af blomsterbinding, buketter osv.