Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Buldrende bisoner


Beskrivelse


Anne og Jacob møder en Lakota indianerdreng, som lærer dem at jage bisonokser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. sep. 2010

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 17. sep. 2010

Fire nye bøger i den meget populære serie Det magiske hus i træet, som henvender sig til læsere fra 8-10 år (3.- 5. klasse), primært drenge. Bøgerne kan bruges til læsetræning og fritidslæsning.

Denne gang skal de to søskende Anne og Jacob finde fire særlige gaver, som skal bruges til at løse hunden Teddy fra en magisk trolddom. I Tumult på Titanic får de to børn den første gave, da de sørger for at redde et barn fra det synkende skib. I Buldrende bisoner får de frygtløse børn en ørnefjer efter at de har jaget bisonokser. I Tigre i tusmørket skal børnene til Indien. Her får de en lotusblomst. I Kænguruer på afveje skal de finde den sidste gave i Australien, hvor de får et stykke bark med et maleri af en regnbueslange. De spændende historier er krydret med myter og historier fra de forskellige kulturer, børnene besøger. Alle bøger indledes med et resume af de foregående bøger i serien og en indføring i seriens univers og slutter med et faktaafsnit i relation til bogens tema. Indimellem er der små afsnit med en anden skrift, hvor der er fakta og forklaring til handlingen. Bøgerne er letlæst med megen dialog. På trods af at de fire bøger hører sammen med løsning af den samme opgave, kan de alligevel godt læses uafhængigt, idet evt. ting, der skulle være kendt, bliver ridset op. Læseren har dog mest glæde af at læse dem i rækkefølge.

Bøgerne er bygget op over samme skabelon og layout som de 15 foregående i serien med den magiske mesterbibliotekar Morgan le Fay, som giver de to børn fire opgaver - én til hver bog.

De fire nye bøger vil helt sikkert blive godt modtaget af den populære series fans, som elsker kombinationen af spænding og fakta.