Bøger / skønlitteratur / roman

Bundfald


Beskrivelse


Krimi. I løbet af en sommeruge skyller fire afsavede venstrefødder op på stranden ved Stavern. Politikommissær William Wisting, som har en menneskealders erfaring, har aldrig oplevet noget lignende. Mysteriet viser sig at have uventede forgreninger til nye og farlige miljøer i byen, og det handler om grådighed, forspildte liv og hensynsløs hævntørst.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. jan. 2012

af

af

Lone Krøgh

d. 30. jan. 2012

Udmærket norsk krimi, som vil appellere til det store segment af læsere af skandinaviske krimier.

Denne sommer får drabschef William Wisting fra Larvik en makaber sag med hele fire afsavede venstrefødder, som driver i land. Fødderne tilhører tre gamle mandlige plejehjemsbeboere og en yngre psykisk syg kvinde, men hvad har de med hinanden at gøre? Wisting - og til dels hans journalistdatter Line - finder efterhånden ud af, at de gamle mænd sammen har haft et og andet ikke helt stuerent for i deres yngre dage, og at det er gamle synder, som nu skal hævnes. Jørn Lier Horst (f. 1970) er selv ansat ved politiet i Larvik og ved tydeligvis, hvad han skriver om i denne krimi, som efter en lidt langsom start kommer op i gear. Personer og miljøer er skildret udmærket, men personligt er min læsning blevet forstyrret af tekstens mange kommaer.

Antallet af nordiske krimier er legio og efterspørgslen fortsat stor. Jørn Lier Horst placerer sig i midterfeltet af solide og underholdende krimier, og Bundfald er sjette del i serien med William Wisting. I 2011 udkom femte del, Natmanden, på dansk, hvorimod seriens første fire bind ikke er oversat.

Udmærket og solid norsk krimi, som der vil være læsere til på alle biblioteker. Den er underholdende og placerer sig i midterfeltet af skandinaviske politiromaner.


Kristeligt dagblad

d. 25. feb. 2012

af

af

Mie Petersen

d. 25. feb. 2012