Bøger / faglitteratur / kogebøger

Buonissimo! : aldrig har italiensk mad været så sexet


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. sep. 2011

af

af

Laura Michelsen

d. 12. sep. 2011

Bogen har flere målgrupper, som den henvender sig direkte til i de forskellige kapitler. Det forelskede par, singlen der vil forkæle sig selv, hverdagskokken og den travle der stadig vil lave sin egen mad.

Bogen skiller sig især ud fra mange andre kogebøger ved sin opbygning, som tager afsæt i brugerens situation og ikke i råvarerne. De fem kapitler præsenterer henholdsvis "Elegante retter for to", "Retter for én", "Hverdagsmiddage", "Nemme, men imponerende retter" og "Festmad til deling". Hvert kapitel indledes med et lille forord. Opskrifterne er stillet overskueligt op, og mange af dem, men ikke alle, er illustreret med foto. Flere af dem kræver naturligt nok klassiske italienske ingredienser, som dog nemt kan skaffes i et velassorteret supermarked. Stilen er personlig og præget af mange små historier eller kommentarer til opskrifterne fra kokken. På trods af bogens undertitel, har den ikke noget erotisk over sig. Omregningstabel og fyldigt register sidst i bogen.

På Politikens Forlag er i år udkommet Hos Fischer : italiensk mad i danske gryder, som netop er mere dansk i stilen og har en mere traditionel opbygning.

Indbydende, overskuelig og hverdagsanvendelig kogebog fra et køkken, der aldrig går af mode.