Bøger / faglitteratur til børn

Burger


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. aug. 2018

af

af

Inge Lykke

d. 24. aug. 2018

To bøger, som begge starter med spørgsmålet: "Kan du gætte det?". I den ene er det en lun bolle, med en bøf, salat, tomat, agurk, løg, ost og ketchup i midten. I den anden bog er det et fladt rundt brød med tomatsovs og fyld fx skinke. Oven på er der revet ost. Til børn på 7-8 år. Til den første faglige læsning.

Bøgerne er udgivet i serien "Min første bog" fra Turbineforlaget. Det er ikke kogebøger. Bøgerne er opbygget efter samme skabelon. Først ovenstående spørgsmål, så historien om den første burger/pizza. I begge bøger forklares, hvad fast-food betyder, og bøgerne slutter med at fortælle om en rekord med burger/pizza. I pizzabogen fortælles også om pizzaen Margherita og om en stenovn. I burgerbogen forklares, hvad en drive-in-restaurant er og hvad vegetarbøffer er for noget. Teksten er sat med store bogstaver og stor linjeafstand i en hvid boks. Desuden er der gule faktabokse. Bøgerne har LET-tal 13 og 14. Seks sider tekst. lllustrationerne er store farvefotos.

Begge bøgers forsider har et stærkt, farvestrålende blikfang. Man kan mærke mundvandet, når man ser den lækre store burger og pizzaen med rucolasalat. Rekorden med den kæmpestore pizza og burger vil nok også imponere mange børn. De historiske fakta går måske hen over hovedet på så små læsere.

Der findes ikke i forvejen så lette bøger, der fortæller om pizza/burger. En anden bog i samme serie er fx Traktor.