Bøger / faglitteratur / vejledninger

Bushcraft i Norden


Beskrivelse


Guide til basale vildmarksfærdigheder der kan bruges i Nordens natur. Bogen kommer ind på alt fra valg af udstyr, regler for adgang til naturen, ild og båltænding til primitiv madlavning, spiselige og brugbare planter, lejrplads og sikkerhed.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. apr. 2020

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 16. apr. 2020

Friluftsliv, eller det bogen også kalder for "Bushcraft", er mere og mere populært. Denne guide med inspiration, tips og tricks er for alle med mod på fx at bygge lejr, finde shelter og lave mad over bål ude i Nordens rige og nuancerede natur.

"Vi søger det basale, vi søger at komme tilbage til det enkle liv, hvor vi kun skal forholde os til at have et tørt og varmt sted at sove og få noget at drikke og spise". Sådan skriver forfatteren om den "Bushcraftmentalitet", han ser spire i vores ellers så moderne verden. Når man koncentrerer sig om at udforske naturen og opfylde de basale behov, er man også tættere på at kunne være til stede i det evigt flygtige nu, er en anden pointe i bogen. En bog, som samler anvisninger, råd og tips om emner som fx: navigering, udstyr, værktøjer, lejr og shelter, knob, ild, bål, vand, føde, primitiv madlavning, håndværk, projekter og førstehjælp. Bagerst i bogen en såkaldt Bushcraft-ordbog, hvor du fx kan lære, at "flint and steel" er et primitiv redskab til at lave ild og at en "Dutch oven" er en tykbundet støbejernsgryde til madlavning på bål. Jesper Hede er friluftsvejleder og ejer kursusvirksomheden og outdoorbutikken Bushcraft Danmark.

Entusiastisk og inspirerende bog om at opnå basale vildmarksfærdigheder, som jeg tror kan bruges af alle, der holder af besøge vores fantastiske natur i Norden.

En anden bog om vildmarksfærdigheder er fx Vandring og friluftsliv.