Bøger / faglitteratur / undersøgelser

Buyology : sandheder og løgne om, hvorfor vi køber


Beskrivelse


Om hvordan man anvender hjernescanning for at afdække, hvordan mennesker reagerer på diverse reklamer og produkter.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. sep. 2008

af

af

Jytte Bræmer

d. 26. sep. 2008

Bogen henvender sig til marketing- og reklamefolk.

Forfatteren er af dansk oprindelse, men bor nu i Sydney og rejser verden rundt og hjælper store firmaer i kunsten at opbygge et brand. Her introducerer han en ny og anderledes tilgang til marketing. Han kombinerer marketing med neurovidenskab. Han har gennemført et stort projekt, hvor et stort antal forsøgspersoner bliver udsat for hjernescanning, mens de bliver præsenteret for produkter og reklamer, og man observerer, hvad der sker i hjernen imens. Han forsøger at anvende videnskab til at blive klogere på, hvad der får os til at købe specifikke produkter, hvad der får os til at foretrække noget fremfor noget andet, hvorfor vi husker særlige produkter, og hvorfor vi ønsker at eje netop dette. Det er en populær fremstilling af stoffet i en snakkende, energisk og meget personlig stil, som om forfatteren står foran læseren og taler direkte. Den er interessant og nytænkende på området, og skal nok blive en bestseller på marketingsområdet. Noteapparat og litteraturlisten består næsten udelukkende af webadresser.

Der er ikke skrevet andet om emnet på dansk. Man kan læse meget mere om forfatteren og hans andre udgivelser på www.martinlindstrom.com, hvor han i høj grad brander sig selv.

En populærvidenskabelig bog om, hvordan man anvender hjernescanning for at afdække, hvordan mennesker reagerer på diverse reklamer og produkter.


Undervisere.dk

Årg. 3, feb. (2009)

af

af

Stina Thorsvang

Årg. 3, feb. (2009)


Lederne

Årg. 93, jan. (2009)

af

af

Ulla Bechsgaard

Årg. 93, jan. (2009)


Politiken

d. 6. dec. 2008

af

af

Lasse Horne Kjældgaard

d. 6. dec. 2008


Børsen

d. 24. okt. 2008

af

af

Torben Riise

d. 24. okt. 2008


Arbejdsmiljø

Årg. 24 nr. 12 (2008)

af

af

Niels Erik Karkov

Årg. 24 nr. 12 (2008)