Bøger / faglitteratur til børn

Bvadr! : 101 ulækre fakta


Beskrivelse


101 sjove, mærkværdige og ulækre fakta om alle mulige emner, fx kroppen, dyr og menneskers underlige vaner og traditioner.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. nov. 2018

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 14. nov. 2018

Fagbog med 101 ulækre fakta om alle mulige emner, fx kroppen, dyr og menneskers underlige vaner og traditioner. Til børn fra 10 år, der samler på skøre og mærkværdige fakta.

Bogen er opdelt i 10 emnekapitler: Kroppen, Pis og lort, Dyr, Historie, Miljø, Planter, Mærkværdige (og især ækle) skikke, Lugt og smag, Mad, Erhverv. Hvert kapitel har 10 fakta som består af overskrift og beskrivende tekst på 1-2 sider. Der er informationer om ting fra vores krop: skæl, negle, sved og savl samt afføring og prutter. Oplysninger om dyr, der kan leve indeni mennesker og tæt omkring os. Afsnit med historiske fakta og traditioner fra hele verden. Bogen afsluttes med fakta nr. 101: En professor har undersøgt hvad der er det mest afskyelige i hele verden, og det er maddiker i tandkød. Alle 101 fakta er illustreret med en sort/hvid tegning. Mathilda Masters er pseudonym for Hilde Smeesters, som er uddannet journalist.

Bogen er sjov og lærerig med mange ubrugelige fakta. Tegningerne og det direkte og inddragende sprog i bogen gør de tætskrevne informationer spiselige for børn.

Minder om Mitchell Symons' bøger, fx Det er så klamt! - din kropHvorfor lugter prutter som rådne æg? og Hvorfor lugter prutter som rådne æg? som dog med sjovere tegninger og farvestrålende forside er mere tiltalende for børnMinder om Mitchell Symons' bøger, fx Det er så klamt! - din krop og som dog med sjovere tegninger og farvestrålende forside er mere tiltalende for børn.