Bøger / skønlitteratur / roman

Bye bye blackbird : krimi


Beskrivelse


Krimi. Vicepolitikommissær Axel Steen arbejder indædt, intuitivt og på tværs af reglerne på at opklare en række voldtægtsager og et uopklaret mord.Han forsøger samtidig at få styr på sit privatliv og sit hashforbrug, som influerer på hans arbejde.

Anmeldelser (11)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. juni 2013

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 7. juni 2013

Læsere af bind 1 i serien samt andre læsere af hårdkogte, realistiske og nutidige politiromaner er oplagte læsere.

Som kriminalreporter og medforfatter til Man jager et bæst og fanger et menneske samt romanen Uro om vicepolitikommissær Axel Steen er Stein helt inde i bogens københavnske politiunivers. Axel Steen er igen i centrum for en drabelig historie om efterforskningen af en række uopklarede voldtægter hvoraf nogle blev afvist af politiet. De viser sig at have samme gerningsmand, og der er mulig sammenhæng med et uopklaret mord. Samtidig med at Steen er prototypen på en politimand i en krimi, enegænger/ustyrlig/misbruger/samlivsproblemer, så er han i denne historie en troværdig figur, der opklarer sagen og får mere styr på privatlivet. Især politiets arbejde med opklaringen, metoderne, holdningerne og (det ikke altid eksisterende) samarbejde beskrives rigtigt godt og spændende.

Jussi Adler-Olsen, Lars Bill Lundholm, Michael Connelly er forfattere i cirka samme spændingsfelt. Bogen fortsætter i nogen grad historien fra bind 1 Uro især mht. den private side, så det er en fordel at læse bøgerne i rigtig orden.

Spændende og velskrevet politiroman fra København om opklaringen af en serie voldtægter med fokus på selve politiarbejdet og det interne spil i etaten samt med Axel Steens privatliv som aktiv part i spillet om sandheden, retfærdigheden og fremtiden. Interessant hovedperson og vedkommende. plot.


litteratursiden.dk

d. 2. juli 2013

af

af

Lida Wengel

d. 2. juli 2013

Nørrebro stønner i sommerheden, mens en sadistisk og kynisk serievoldtægtsforbryder kaster sig over kvinder i bydelen. Barsk krimi med arbejdsnarkomanen og vicepolitikommissæren Axel Steen. Axel Stee...


Litteratursiden.dk [online]

d. 5. feb. 2016

af

af

Camilla Laugesen

d. 5. feb. 2016


litteratursiden.dk

d. 4. juli 2013

af

af

Stina Holdt

d. 4. juli 2013

Endnu en perle fra Jesper Stein - Ligesom Debutten en denne krimi en bundsolid, levende og frem for alt fuldkommen realistisk bog. Også denne toer, er skrevet i et herligt flydende, letlæseligt sprog,...


Jyllands-posten

d. 18. juni 2013

af

af

Henrik Palle

d. 18. juni 2013


Politiken

d. 18. juni 2013

af

af

Mette Højbjerg

d. 18. juni 2013


Berlingske tidende

d. 22. juni 2013

af

af

Merete Reinholdt

d. 22. juni 2013


Information

d. 10. juli 2013

af

af

Iben Albinus Sabroe

d. 10. juli 2013


Weekendavisen

d. 21. juni 2013

af

af

Lars Brix Nielsen

d. 21. juni 2013