Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Bye, bye Elvis


Beskrivelse


Hos den tidligere cirkusfamilie Saragossa fra Lilleby, sker der altid noget. Mercedes har brug for et job og lader sig opstille som borgmesterkandidat. Elvis leder efter den far, han ikke ved noget om. Det går nær galt.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. apr. 2009

af

af

Rikke Skram-Skuldbøl

d. 3. apr. 2009

Bogen efterfølger Cirkus Saragossa fra 2007. Forsiden fænger med sjov og iøjnefaldende illustration i stærke farver. Målgruppen er piger og drenge fra 6-10 år, som kan lide at få læst højt.

Camilla Hübbe har skrevet en sjov - og en lille smule alvorlig bog. I børnebiblioteket er forfatteren kendt fra bøgerne Cirkus Saragossa og Flamenco. Den skæve og skøre familie Saragossa med Mercedes og sønnen Elvis i spidsen har lagt cirkuslivet på hylden og har trukket sig tilbage til Lilleby. Mercedes har brug for et job og vælger derfor at forsøge sig som borgmesterkandidat. Elvis savner sin far, som han ikke ved noget om. Trods bogens gennemgående humor føler man med Elvis i beskrivelsen af hans store savn af en rigtig far. Bogen er humoristisk illustreret i sort streg af sangerinden Maria Bramsen, som er kendt fra Ray Dee Ohh og Tøsedrengene.

I børnebiblioteket findes et stort antal bøger, hvor temaet er cirkus. Det er dog primært på billedbogsområdet.

En rigtig god højtlæsningsbog med flere facetter. Kan varmt anbefales til børnebibliotekets hylder.


Berlingske tidende

d. 15. maj 2009

af

af

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

d. 15. maj 2009