Bøger / skønlitteratur / roman

Byen brænder


Beskrivelse


Nytårsaften 1976 følges en lang række personer i New York. Et mord på en af dem, den unge Samantha, knytter deres skæbner sammen i både fortid og fremtid. Og da den legendariske strømafbrydelse mørklægger New York et halvt år senere, forandres personernes liv uigenkaldeligt.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. feb. 2016

af

af

Per Månson

d. 3. feb. 2016

Nytårsaften 1976 følges en lang række personer i New York. Et mord på en af dem, den unge Samantha, knytter dem alle sammen med forskellige bånd i både fortid og fremtid. For alle læsere af kvalitetsromaner.

En gigantisk kollektivroman skrevet af en ung debutant. Det er nytårsaften 1976 i New York. Et ungt par er på vej til en punkkoncert. En homoseksuel ung mand partychrasher sin sambos rigmandsfamilies kæmpefest og med blandt andet disse udgangspunkter udfolder der sig et utal af historier, der før eller siden krydses, og kulminerer med den store strømafbrydelse i juli 1977. Her er familiedrama, punkmiljø, fyrværkerihistorie og meget mere, der på en eller anden måde har forbindelse til drabet på den unge pige, der aldrig når koncerten.

En fantastisk bog med et fascinerende tidsbillede og en medrivende historie, der trods omfang ikke føles en side for lang.

Stilistisk minder bogen meget om filmen ShortcutsHvad vi taler om, når vi taler om kærlighed, der er baseret på bl.a. Carvers Hvad vi taler om, når vi taler om kærlighed, men også læsere af Gunnar Staalesens Bergen-trilogi kan hoppe på herStilistisk minder bogen meget om filmen Shortcuts, der er baseret på bl.a. Carvers , men også læsere af Gunnar Staalesens Bergen-trilogi kan hoppe på her.


litteratursiden.dk

d. 18. feb. 2016

af

af

Arne Larsen

d. 18. feb. 2016

Bogens titel refererer til den berømte strømafbrydelse i New York 1977, som er centrum for begivenhederne i denne mageløse og forunderlige fortælling om storbyen og dens indbyggere. Garth Risk Hallber...


Politiken

d. 19. feb. 2016

af

af

Alexander Vesterlund

d. 19. feb. 2016


Kristeligt dagblad

d. 10. feb. 2016

af

af

Michael Bach Henriksen

d. 10. feb. 2016


Berlingske tidende

d. 19. feb. 2016

af

af

Per Krogh Hansen

d. 19. feb. 2016