Bøger / skønlitteratur / roman

Byen uden kvinder


Beskrivelse


Roman om en nær fremtid, hvor Stockholm er delt af en mur med kvinder og mænd på hver sin side. Modstandsbevægelsen holder til i Skærgården, og sender en mand ind for at infiltrere byens mørkemænd. Her møder han tre unge udgaver af sig selv, og kommer langsomt tæt på sig selv og byen.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. aug. 2012

af

af

Camilla Sejerøe

d. 31. aug. 2012

En dyster roman med en mørk forside, der ikke sælger sig selv til hvem som helst. Til den seriøse litteraturlæser, der holder af de lidt mere udfordrende romaner.

Madeleine Hessérus har skrevet én anden roman, Isola fra 2005. Hendes første roman handler om en enkelt kvinde, hér er tale om mange kvinder, der drager en alvorlig konsekvens af den vold, der udøves mod dem og flytter sammen i den sydlige del af byen. Efter lang tid med borgerkrigslignende tilstande, bygges der en mur gennem byen. Og nej, det er ikke i Mellemøsten. Det er såmænd i Stockholm. Sproget er malende, hele stemningen er grå og regnfuld, næsten sorgfuld. Udgangspunktet er den nordlige bydel, hvor der kun bor mænd. En tidligere indbygger, nu frihedskæmper fra skærgården, kommer til byen og den ses gennem hans øjne. Det er vanskeligt at finde ud af, hvad der egentlig er romanens tema. Det oplagte er kønskampen, men også den delte by, den indre mur, terror og dens bagmænd er temaer, der kan læses ind i romanen.

Umiddelbart er Kerstin Ekmans mørke univers en sammenligning, ligeså er Margaret Atwood.

Utrolig spændende roman, der sætter mange tanker igang. Guf til dine gode læsere!.


Jyllands-posten

d. 24. dec. 2012

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 24. dec. 2012


Berlingske tidende

d. 15. sep. 2012

af

af

Merete Reinholdt

d. 15. sep. 2012


Weekendavisen

d. 7. sep. 2012

af

af

Leonora Christina Skov

d. 7. sep. 2012


Proxima

Nr. 96 (2012)

af

af

Niels Dalgaard

Nr. 96 (2012)