Bøger / faglitteratur / opskrifter

Byens bedste kager


Beskrivelse


Opskrifter på et rigt udvalg af kager - fra cookies og cupcakes over kringler, kransekager og skærekager til frugttærter, lagkager, dessertkager og en bryllupskage.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. maj 2008

af

af

Birgit Sloth

d. 6. maj 2008

Kogebog med kageopskrifter, der formidler sig selv gennem en god forside og et flot farverigt layout. Kageopskrifterne kan anvendes meget bredt.

Forfatteren er uddannet bager og konditor og har været ansat hos bl.a. Erwin Lauterbach. Hun driver nu firmaet Byens bedste Kager www.byensbedstekager.dk med butik i København. Dette er hendes første kogebog, og den er værd at stifte bekendskab med. Der er opskrifter på forskellige kagetyper som frugttærter, skærekager, lagkager, kringler, småkager, muffins, og der er også en bryllupskage. Opskrifterne er opdelt efter årstiderne, og bogen har et indeks til frugtsæsoner. De afprøvede opskrifter var lette at arbejde efter og gav et flot og velsmagende resultat. Der er forslag til kagepynt og anvisning på fremstillingen.

Kogebogen minder som type om Markus Grigos kager, men med lidt mere pynt og farver, som det bruges nu. Der er en vis sammenfald af kager med Nannas brød og kager. De er alle tre danske og af høj kvalitet, og de har hvert deres personlige præg. I den norske Søde fristelser er indholdet fantasifulde og meget kulørte kager og i Skønne kager er det internationale kager.

Den bedste danske kagekogebog siden Markus Grigos i et flot nutidigt layout. Bogen har opskrifter til et populært udvalg af kager til enhver lejlighed, og det er let at få et vellykket resultat. Den har potentiale til at blive en klassisker.