Bøger / faglitteratur / bibliografier

Byens grønne struktur : natur og miljø i bylandskabet


Beskrivelse


Gennemgang af de naturtyper, der er til stede i bymiljøet, og hvordan byernes udvikling påvirker naturens udstrækning og byboernes naturoplevelser. Desuden beskrives byplanlægningens betydning for især fremtidig udvikling af bynatur.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. juni 2015

af

af

Peter Martin Jørgensen

d. 19. juni 2015

I byen findes natur overalt. I denne bog beskrives den mangfoldige natur, der findes i byområderne, og de kvaliteter og udfordringer der er forbundet hermed. For de natur- og samfundsinteresserede samt studerende.

Bogen er redigeret af Lars Kjerulf Petersen, seniorforsker ved Aarhus Universitet, og indeholder bidrag fra en håndfuld miljø- og biologiforskere ved Aarhus Universitet. Det er den anden udgivelse i forlagets serie "Miljøbiblioteket", som er en populærfaglig serie om natur og miljø. I bogen gennemgås de naturtyper, der er til stede i bymiljøet, og hvordan byernes udvikling påvirker naturens udstrækning og byboernes naturoplevelser. Udgangspunktet er København, og den natur der er til stede her. Her beskrives også de naturkvaliteter og sociale kvaliteter, der er i bynaturen, og slutteligt beskrives byplanlægningens betydning for især fremtidig udvikling af bynatur.

"Byens grønne struktur" er en fin og interessant indføring i bynaturens status og den påvirkning både byplanlægning og brug har på bynaturens velbefindende. Teksten fungerer som kondenseret forskning formidlet på et alment tilgængeligt og ikke mindst interessant plan. Bogen er rigt illustreret, og der eksemplificeres på fineste vis.

Naturens værdi har en mere overordnet tilgang til menneskets forhold til naturen.


Flora og fauna

Årg. 121, h. 3/4 (2015)

af

af

Jens Reddersen

Årg. 121, h. 3/4 (2015)