Bøger / faglitteratur

Byg bæredygtigt : med træ, genbrug og nøjsomhed


Beskrivelse


Signe Wennebergs (f. 1968) personlige beretning om at bygge et bæredygtigt sommerhus, som er FSC-certificeret og 100 procent træbaseret. Om hele byggeprocessen fra start til slut og med tips og tricks til at leve mere nøjsomt og bæredygtigt.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. mar. 2015

af

af

Peter Martin Jørgensen

d. 13. mar. 2015

Beretningen om opførelsen af verdens første FSC-certificerede hus. For interesserede i bæredygtigt byggeri og dem der vil bygge eget.

Signe Wenneberg er kommunikationsrådgiver, journalist og medlem af Etisk Råd. Hun har forfattet en række bøger, primært om havebrug og bæredygtighed. I september 2013 begyndte Wenneberg at bygge verdens første sommerhus, udelukkende bygget af FSC-certificeret træ. Som et dogme skal indretningen af sommerhuset også gå i nul, og det betyder nøjsomhed og genbrug i stor stil. Gennem bogen dokumenteres byggeriet fra første spadestik til housewarming-festen. Men der er også god plads til tilknyttede emner som fx affaldstrategier, cirkulær økonomi og nøjsomhed. Hvert kapitel kommer tættere på den endelige færdiggørelse, og krydres med facebook-statusser, information om bæredygtighed og grøn tankegang. En tv-serie er på trapperne om selvsamme byggeri.

Bogen er spækket med lækre fotos, flot sat op, trykt på lækkert papir og er en decideret coffeetable bog, der fortæller historien om Danmarks nok bedst dokumenterede sommerhusbyggeri. Wenneberg formidler byggeriet flot og inspirerende, og perspektiverer til større tanker om levevis og nøjsomhed.

RealDania har udgivet serien "Mini-CO2 husene" som fx Upcycle House - genbrug fra inderst til yderst.


Politiken

d. 19. apr. 2015

af

af

Andrea Hejlskov

d. 19. apr. 2015