Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Byg, tegn & lær med alverdens arkitekter


Beskrivelse


Trin for trin vejledninger til 10 forskellige bygge- og tegneopgaver der viser arkitektens arbejde med form, funktion, materiale m.m. Hver opgave er knyttet sammen med et kendt bygningsværk og værkets arkitekt.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. nov. 2014

af

af

Marion Tirsgaard

d. 4. nov. 2014

Bliv din egen arkitekt for en dag. I denne værkstedbog finder du 10 bygge- og tegneopgaver, der kommer rundt om en arkitekts metoder og redskaber. Bogen præsenterer 10 betydningsfulde arkitekter og deres bygningsværker. Til undervisere og børn fra 10 år.

Med udgangspunkt i 10 opgaver giver denne bog trin for trin vejledninger til forskellige bygge- og tegneopgaver indenfor arkitekturen. Hver opgave er forbundet tematisk eller metodisk med en arkitekt og et bygningsværk, som efterfølgende introduceres. Her er alt fra verdensberømte bygningsværker som Eiffeltårnet og Casa Batlló til Bjarke Ingels' Amager Bakke og Elefanthuset i Københavns Zoo. Til alle opgaver er en liste over materialer og redskaber. Bogen har mange fotos, ordforklaring bagerst og 2 indledende kapitler om arkitektens arbejde og størrelsesforhold.

En visuel flot og gennemarbejdet bog, der er lærerig og inspirerende. Desværre er den også lidt teksttung og umiddelbart henvender den sig mere til voksne formidlere og unge end til børn.

Der findes ikke andre værkstedsbøger, der på samme måde opfordrer børn til at arbejde med arkitektur. Der findes nogle få børnebøger om arkitekter og berømte bygningsværker som fx H.U.S.E, der i en mere tegneserieagtig og lidt overfladisk form introducerer børn for 35 særlige boliger fra hele verdenH.U.S.E..


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 12. jan. 2015

af

af

Helene Andreasson Tornøe

d. 12. jan. 2015