Bøger / faglitteratur / biografier

Cæsar : en biografi


Beskrivelse


Biografi om en af historiens dygtigste generaler Julius Cæsar ((102-44) der på bare 30 år gik fra at være ukendt til at blive en af Roms mest indflydelsesrige mænd med magt til at omstyrte den romerske republik - indtil han blev myrdet på magtens tinde år 44 f.Kr.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. okt. 2008

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 27. okt. 2008

For videregående interesserede i antikhistorie og fx læsere af Igguldens Cæsar-romanserie, som gerne vide mere om de historiske baggrunde.

Julius Cæsar var en af historiens store hærførere. En meget karismatisk leder, fremragende taler og skribent og dertil desuden en ualmindelig dreven taktisk politiker med næsten nutidig flair for publicity. På kun 30 år gik han fra at være ukendt til en af Roms mest indflydelsesrige mænd, indtil han blev myrdet på magtens tinde år 44 f.Kr. I denne fremragende biografi af den ansete engelske historiker Adrian Goldsworthy sættes han på fornem vis ind i den historiske ramme i en af romerrigets mest omtumlede perioder, hvor han blev katalysator i det afgørende skifte fra republik til kejserdømme. Bogen bygger på analyse og sammenhold af samtidige kilder. Tilgangen er historikerens, og fremstillingen er, uden at kunne siges at være populærhistorisk, trods omfang og grundighed forholdsvis letlæst og vil kunne uddybe fx Igguldens romaner for videregående interesserede. Ud fra interesse for emnet er jeg imponeret over værkets faglige grundighed og brede historiske fundering. Ill. med enkelte skitser over slag.

Ift. Ørsted: Caesar må dette betragtes som nyt hovedværk.

Et fremragende men også teksttungt værk om en af antikkens mest betydelige personer. Bogen har ikke bare force i en ualmindelig velkvalificeret behandling af personen men også i en bred fremstilling af den historiske samtidsramme mhp. forståelse af hans handlinger og baggrunde.


Berlingske tidende

d. 26. juli 2017

af

af

Jan Hedegaard

d. 26. juli 2017


Jyllands-posten

d. 13. nov. 2008

af

af

Gerhardt Eriksen

d. 13. nov. 2008


Berlingske tidende

d. 21. nov. 2008

af

af

Søren Kassebeer

d. 21. nov. 2008


Weekendavisen

d. 28. nov. 2008

af

af

Peter Ørsted

d. 28. nov. 2008


1066

Årg. 40, nr. 2 (2010)

af

af

Kai Verner Nielsen

Årg. 40, nr. 2 (2010)