Bøger / faglitteratur

Camillas køkkenhave


Beskrivelse


Om havens grønsager og urter, deres kulturhistorie, dyrkning, sorter, økologi, fælder og glæder og lidt om hvordan man spiser dem.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. apr. 2012

af

af

Lone Krøgh

d. 17. apr. 2012

Dejlig havebog til alle, der har - eller gerne vil have - en frodig køkkenhave, hvor økologi og sund fornuft kommer forud for det snorlige og ukrudtsfri. En flot bog, som låner sig selv ud i kraft af emnet, tilrettelæggelsen og forfatternavnet.

Med sine tv-udsendelser er Camilla Plum blevet kendt af de fleste, og hendes engagement og bramfri tilgang til tingene brænder igennem på såvel fjernsyn som i hendes forfatterskab. Hendes bog om køkkenhaven er ingen undtagelse. Det er en flot, vidende og meget anvendelig havebog, hvor Camilla Plum i et levende og varieret sprog gennemgår de fleste plantegrupper i køkkenhaven ledsaget af detaljerede dyrkningsanvisninger og af såvel illustrative som stemningsfulde fotografier.

Camillas køkkenhave bygger på Camilla Plums to-binds værk Grønt fra 2003. De mange opskrifter fra Grønt er udeladt i Camillas køkkenhave, mens der ikke er ændret alverden i den resterende tekst. De fleste fotografier er udskiftet, så Camillas køkkenhave virker mere moderne, end Grønt der med sine snart 10 år på bagen kan virke lidt rustik, ligesom fotografierne af Camillas egen familie er fjernet.

Absolut en dejlig og anvendelig bog om køkkenhaven, hvor Camilla Plum med vanlig smittende begejstring formidler sin store viden. Camillas køkkenhave er en redigeret udgave af Camilla Plums to-binds værk Grønt, og opskrifterne er således udeladt i denne udgave. Det gør bogen mere håndterlig, uden at det er gået ud over informationsværdien.


Politiken

d. 5. maj 2012

af

af

Søren Ryge Petersen

d. 5. maj 2012


Haven

Årg. 112, nr. 10 (2012)

af

af

Bente Møller Holm

Årg. 112, nr. 10 (2012)