Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Camp 41. 1. del : Reservatet


Beskrivelse


Pigen Lomis bor indespærret i en camp, fordi det myldrer med zombier udenfor. Hun oplever forelskelse, håbløshed, og mange andre ting, mens verden uden for campen langsomt smuldrer. Kommer de indelukkede i Camp 41 nogensinde ud?

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. maj 2011

af

af

Camilla Sejerøe

d. 25. maj 2011

En bog i 2 dele til bibliotekets trofaste splatter/horrorfans.

Patrick Leis har efterhånden udviklet en hel saga om Necrodemic. Denne finder sted ca. midt i fortællingen, mens Svøben er på sit højeste. Svøben er zombier, der langsomt men sikkert indtager landet. I Camp 41 sidder en række mennesker, og efterhånden går civilisationens tynde fernis i stykker. Vold og voldtægter bliver almindelige , og troen på de gamle guder dukker op. Romanen handler mindst lige så meget om de menneskelige relationer under pres, hvor skrøbeligt menneskesindet egentlig er, som den handler om zombier. Forfatteren har selv illustreret mesterligt.

En sammenligning med Dennis Jürgensens Kadavermarch falder lige for. Forlaget Facet, der udgiver denne roman, har flere beslægtede i bagkataloget, fx Ligvognen fra helvede af Michael Næsted Nielsen.

En særdeles veldrejet gys og gru roman uden mange formildende omstændigheder. Man sover ikke godt om natten, mens man læser, og her er ingen happy end. Men der er rigtig mange ting i spil, og det vrimler med etiske og moralske dilemmaer, man kan tale med sin teenager om, når man har læst bogen sammen med ham.


Himmelskibet

Nr. 29 (2011)

af

af

Thomas Winther

Nr. 29 (2011)


Proxima

Nr. 94 (2011)

af

af

Niels Dalgaard

Nr. 94 (2011)Informationer og udgaver