Bøger / faglitteratur / opskrifter

Candida kogebogen : spis dig rask uden sukker og hvedemel


Beskrivelse


Består af opskrifter på en enkel og varieret kost med fødevarer, som ikke indeholder sukker og hvedemel for at hjælpe mod candidasvamp.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. mar. 2012

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 28. mar. 2012

Som titlen antyder henvender bogen sig først og fremmest til dem, som oplever at have problemer med candidasvampen. En svamp, som vi alle har i os, men som under visse omstændigheder kan komme ud af kontrol og dermed overtage kontrollen over vores tarmsystem. Desuden kan bogen også bruges af andre, som ønsker at få renset kroppen.

Cristina Klastrup er uddannet stresskonsulent og allergibehandler. Dette er hendes første bog. Forfatteren har på egen krop oplevet, hvad der skete, da hun besluttede at spise sundt og undgå en lang række fødevarer. Indledningsvis fortæller hun om candida og hvad der sker, hvis den ikke bliver holdt nede - typisk efter en penicillinkur, en periode med stress eller efter en periode med stort forbrug af sukker, alkohol eller narkotika. Som en vigtig del af kuren skal man prøve at holde helt op med at spise sukker, hvidt mel og mælk og en af formålene med bogen er at vise gode alternativer. Størstedelen af bogen består af opskrifter på en enkel og varieret kost med fødevarer, som for de flestes vedkommende kan købes i almindelige dagligvarebutikker. Der er fotografier af nogle af retterne, og alle er nemme at lave. Bogen afsluttes med nogle patienthistorier.

Der er enkelte andre titler på dansk, blandt de nyeste kan nævnes Candida : mad som middel, 2008, og Ung candidamad, 2003.

Jeg oplever, at der er pæn efterspørgsel på bøger om candidasvamp, og hvordan man kan få den under kontrol. Til de lånere vil Cristina Klastrups bog være meget velegnet.