Bøger / skønlitteratur til børn

Carl er kilden


Beskrivelse


Billedbog. Elefantungen Carl vil gerne lege med sin storebror, Albert, der bygger en hule. Først vil Albert ikke lege med Carl, men Albert overgiver sig og giver Carl en ordentlig kildetur, indtil det bliver for meget.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. aug. 2019

af

af

Marianne Agger

d. 16. aug. 2019

"Carl er kilden" er endnu en vidunderlig bog om elefantungen, Carl, der slet ikke er til at stå for. Denne gang leger Carl med storebror Albert, der kilder ham. Skøn billedbog til børn fra 1-3 år, som vil være et stort hit både i hjemmet og i institutioner.

Carls storebror, Albert, er ved at bygge en hule. Carl vil gerne være med i legen, men Albert gider ikke have ham med. Carl giver ikke sådan op, så Albert overgiver sig. Albert kilder Carl med sin snabel, og Carl griner og griner. Lige indtil han til sidst bliver kildet så meget, at han begynder at græde. Til sidst hygger de to elefantunger sig i deres hule. Dette er sjette bind i serien "Carl for de mindste".

En herlig historie om søskenderelationer og leg i fællesskab. Om at kunne sige stop, når legen ikke længere er sjov og blive respekteret for det. Der er varme og ægte følelser mellem Carl og Albert. De små læsere kan sikkert genkende en lignende situation fra deres egen hverdag med søskende og venner. I al sin fine enkelthed formår tekst og tegninger at gå op i en højere enhed. Den korte, præcise tekst er nogen steder krydret med sjove ord, der rimer.

Bogen læner sig op af de forrige bøger om Carl hvad angår stil og layout. En anden charmerende elefantunge fra billedbøgernes verden ses fx i Mimbo Jimbo finder en venTi-hi!, og en bog om en kildetur, der også bliver lidt for meget til sidst, er fx Ti-hi!Bogen læner sig op af de forrige bøger om Carl hvad angår stil og layout. En anden charmerende elefantunge fra billedbøgernes verden ses fx i Mimbo Jimbo finder en ven, og en bog om en kildetur, der også bliver lidt for meget til sidst, er fx .


litteratursiden.dk

d. 22. okt. 2019

af

af

Annie Christensen

d. 22. okt. 2019

Sjette bind i serien ’Carl for de mindste’ handler om søskenderelationer og afspejler på fornem vis genkendelige, universelle følelser for de yngste læsere. Elefantungen Carl vil gerne lege med sin st...