Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Carla, min Carla


Beskrivelse


11-årige Inghill er vild med heste, så meget at hun laver falske profiler på Facebook. Hendes bedste ven Adrian bliver overfaldet og Inghill må lære at tage ansvar både for sig selv, en hest og andre.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. jan. 2016

af

af

Maria Sjøblom

d. 29. jan. 2016

Anderledes, men god, pigebog om heste, mobning og om at turde være sig selv. For især hesteglade piger mellem 11 og 14 år.

11-årige Inghill er anderledes end sine veninder. Hun tænker kun på heste, men hverken hendes forældre eller veninder forstår hende. Inghill laver falske profiler på Facebook, hvor hun lader som om, at hun har en hest. Da klassekammeraterne opdager det, bliver hun mobbet og holdt uden for. Nabodrengen Adrian er inder. Han tør ikke gå nogen steder uden Inghill, da han er blevet overfaldet af en gruppe unge fra byen. Inghill må finde ud af at forholde sig til virkeligheden og vennerne samtidigt med at hendes højeste ønske går i opfyldelse, da hun får sig egen hest. Den prisvindende norske forfatter har skrevet både børne- og voksenbøger, men har på dansk kun udgivet Blod, snot og tårer, som også handler om mobning.

Forsiden ligner en traditionel hestebog, men her er flere alvorlige handlinger end bare heste-temaet. Hovedpersonen Inghill er en handlekraftig pige og selv hendes egoistiske handlinger giver mening for læseren. Godt skrevet bog med meget på hjerte.

Flere og flere hestebøger tager også alvorligere emner op, fx Ina Bruhns serie "Hestene på Ponygården".