Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Casafuckingblanca


Beskrivelse


15-årige Silke er så træt af sin tabermor, der optræder i et realityprogram. Dorrit er også træt af Silke, der fylder sit teenageliv med stoffer og sex. Noget må ske og Dorrit bestiller en rejse til Marokko. Men bliver det en drømmerejse eller driver de bare endnu længere fra hinanden?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. sep. 2017

af

af

Christine Christensen

d. 19. sep. 2017

Ungdomsroman om et besværligt mor/datter-forhold og drømmen om frihed og muligheden for en ny start for unge læsere, fortrinsvis piger, fra 14 år.

15-årige Silke er så fucking træt af sin tabermor, Dorrit, der optræder som stjerne i et realityprogram, hvis eneste kriterium er at deltagerne er arbejdsløse. Dorrit er også temmelig træt af umulige Silke, der fylder sit teenageliv med stoffer og sex på tilfældige toiletter. Noget må ske og Dorrit viser et sjældent øjeblik af karakterstyrke og bestiller en rejse til Marokko. Nu vil det vise sig om Casablanca kan stå distancen som selve symbolet på romantik, vovemod og mystik eller om det fremmedartede miljø vil drive de to egoister endnu længere fra hinanden.

Fin og realistisk ungdomsbog om en lille kuldsejlet familie, der desperat prøver at få vind i sejlene. Bogen fortælles skiftevis af Dorrit og Silke og det giver historien et godt flow og en ligeværdig tilgang til mor-datter-konflikten. Silke slipper måske lige let nok ud af sit misbrug, men det virker troværdigt i mødet med en anden form for rus.

Der findes mange gode bøger om samme emne - komplicerede forældreforhold og starten på en frisk fx Forræderiske hjerterMoskitoland eller MoskitolandDer findes mange gode bøger om samme emne - komplicerede forældreforhold og starten på en frisk fx Forræderiske hjerter eller .