Bøger / skønlitteratur / roman

Causa mortis : krimi


Beskrivelse


Krimi. I sin søgen efter den far, hun troede var død, kommer retsmedicineren Ella i forbindelse med en organisation, der leder efter krigsforbrydere fra 2. verdenskrig, og hun hentes til New York for at obducere to mistænkelige lig.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. apr. 2012

af

af

Rikke Bruun

d. 4. apr. 2012

Bogen henvender sig til læsere, der holder af krimier, som indeholder et stort element af retmedicinerens arbejde. Det kan klart anbefales, at man læser første bind af serien, da en stor del af historien starter der.

Retsmediciner Ella Andersson kaldes ud til et mord på en gammel dame - en dame som hun aner en forbindelse til, og vi rejser 1 1/2 år tilbage i tiden. Her følger vi Ellas arbejde og hendes kamp for at finde den far, som hun ikke har set, siden hun var 6 år og som hun siden har troet var død. Hendes søgen leder hende på tværs af en organisation, der leder efter krigsforbrydere fra 2. verdenskrig, og hun udsætter sig selv for stor fare for at komme nærmere sin far, og det viser sig, at Ellas mormor måske ikke helt er den, hun giver sig ud for. Undervejs føres læseren ind i en retsmediciners arbejdsmetoder og verden, hvilket gøres meget troværdigt af, at forfatteren er retsmediciner. Bogen følger flere handlingsforløb i korte afsnit, hvilket i starten kan virke forvirrende, specielt hvis man ikke har læst bind 1. Trådene samles dog og giver en helstøbt historie.

Der findes flere krimiserier med en retsmediciner i hovedrollen fx serierne af Patricia Cornwell og Karin Slaughter. Nærværende serie er mere stilfærdig og knapt så blodig.

En god stilfærdig krimi, som efter en lidt rodet start, samler en spændende fortælling om familiehemmeligheder, og hvordan 2. verdenskrigs forbrydelser stadig spiller en rolle i dag.


litteratursiden.dk

d. 6. juli 2012

af

af

Andrup's Bookshelf

d. 6. juli 2012

Bogen springer hele tiden i tid og personer og gør det svært at holde rede på handlingen. Der er utrolig mange personligheder at holde styr på og jeg måtte flere gange stoppe op og tænke “Hvem er det ...