Bøger / skønlitteratur / roman

Cavendons døtre


Beskrivelse


I sidste halvdel af 1920'erne må familien Ingham og familien Swann stå sammen og kæmpe for Cavendon Hall. Flere af familiemedlemmerne har romantiske følelser for hinanden, og måske er tiden moden til omsider at opbløde forholdet mellem herskab og tjenestefolk?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. aug. 2015

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 20. aug. 2015

Især kvindelige læsere, der holder af letbenede underholdningsromaner, vil finde alt, hvad man kan ønske af spænding og kærlighed i denne roman om de stærke engelske kvinder fra Cavendon Hall.

Bogen er andet bind i den romantiske slægtssaga om herskab og tjenestefolk på det engelske herresæde Cavendon Hall. Året er 1926. Cecily Swann er en succesfuld designer med egen forretning i London. Siden bruddet med Miles Ingham har hun undgået Cavendon Hall, men nu har Miles' far besluttet atter at samle Ingham- og Swann-familierne. Kan afstanden mellem herskab og tjenestefolk mindskes og er dette de unges chance for igen at komme på talefod? Udover Cecily og Miles' forhold følges også Miles' fire søstre og deres kærlighedseventyr igennem de sidste år i 1920'erne. Det bliver nødvendigt for Cavendons kvinder at træde i karakter og kæmpe for godsets overlevelse i en tid, hvor intriger og økonomisk ustabilitet truer.

Trivialroman, der på trods af en del sproglige gentagelser og meget udførlige beskrivelser af smukke kjoler og smykker, er medrivende fortalt. Med hovedvægten på de stærke handlekraftige kvinder præsenteres et handlingsforløb med masser af dramatik, kærlighed og mange farvestrålende personer, der dog primært ses udefra.

Sprog og stil minder meget om Danielle Steels og Barbara Bickmores forfatterskaber Troskabens bånd.