Bøger / skønlitteratur / roman

Centurion : oprøret der truede Romerriget


Beskrivelse


Spændingsbog om historiske militære begivenheder i Romeriget, hvor det magtfulde rige udfordres af det meget mindre kongerige Palmyra beliggende i det nuværende Syrien.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. sep. 2010

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 30. sep. 2010

Bogen henvender sig mest til mandlige læsere af historiske spændingsbøger, hvor bloddryppende militæraktion, macho-intriger og historiske fakta om romerriget er lokkemad.

Er man(d) til action-spækket militaristisk spænding, der virker solidt historisk underbygget, er dette nye forfatterskab på dansk, sjældent guf. Denne roman er faktisk nummer 8 i forfatterens lange serie om det fascinerende magtfulde romerrige, hvor man som læser gerne skal interessere sig bare lidt for, hvad en kohorte er, og helst kende en præfekt fra en centurion. Første roman oversat til dansk. Og er man ikke så velbevandret i det romerske militær-univers hjælper forfatteren på vej både i en kort introduktion og i sine afsluttende sidste bemærkninger. Og et par hovedpersoner fra nogle af de tidligere bind i serien trykker atter hjelmen på hovedet og tager sværdet i hånden. Det er 2 romerske officerer Marco og Cato. Marco er nu udnævnt til præfekt og Cato stadig centurion. Plottet foregår denne gang i udkanten af det mægtige romerske rige. Tiden er det første århundrede i vores tidsregning. Det mægtige romerrige trues her af et oprør fra kongeriget Palmyra beliggende i det nuværende Syrien. Marco og Cato leder den 2. illyriske kohorte. Og luften er tung af militære intriger og tunge sværdslag.

Det er nærliggende at sammenligne med Conn Igguldens romanserie om Cæsar, hvor denne nye serie efter min mening straks tager teten.

Underholdende historisk action, der nok skal finde en del læsere.