Bøger / faglitteratur

Champagne : boblernes verden


Beskrivelse


Om produktionen af champagne og de enkelte producenter og deres historie. Med tips om gode årgange, priser samt kuriositeter. Desuden med omtale af cava, italienske bobler, cremant og sec fra områderne udenfor Frankrig.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. nov. 2016

af

af

Lars Ovesen

d. 25. nov. 2016

Er du til bobler i glasset og er det dig der står for champagne indkøb til fødselsdage og andre festlige lejligheder. Så skulle du måske kigge nærmere på denne bog og få udvidet din champagne viden. For dem der sætter pris på en god champagne.

Bogen indledes med et kort forord for derefter at fortælle historien bag champagnen. Herefter beskrives produktionen af champagne og efterfølgende fortælles der om de enkelte producenter. I beskrivelserne af de enkelte producenter fortælles historien bag champagnehusene og gode årgange, priser samt kuriositeter beskrives også. Teksten afsluttes med bobler fra andre lande samt cremant (mousserende hvidvin der IKKE kommer fra champagne-distriktet).

Efter at have brugt nogle timer i selskab med Søren Ellemose, der er forfatteren bag "Champagne" er min champagne viden blevet udvidet betragteligt, tak for det. Ellemose kommer vidt omkring og det er altid sjovt at læse de små kuriositeter der knytter sig til de enkelte huse. Læs bla. om champagne fra havets bund eller om astronomiske priser på sjældne og gamle årgange. Sproget er letlæst og flydende.

For yderligere litteratur om hvilke bobler du skal vælge til din næste fest se fx ChampagnebibelenEn duft af champagne eller En duft af champagneFor yderligere litteratur om hvilke bobler du skal vælge til din næste fest se fx Champagnebibelen eller .


Bibliotekernes vurdering

d. 21. jan. 2019

af

af

Lars Ovesen

d. 21. jan. 2019

Der er nu ikke noget som et glas perlende, kølig champagne til at læske og fornøje. Og med denne bog under armen er du et godt stykke på vejen til at blive familiens champagnemester. For dig der vil vide lidt mere om boblerne i glasset.

Bogen startes med en kortere indledning, hvorefter Søren Ellemose går videre og forklarer mere tilbundsgående om champagne, dets historie samt en smule om fysikken bag. Herefter følger en række beskrivelser af de store champagnehuse og teksten afsluttes med beskrivelser af Crémant, spansk Cava, tysk Sekt samt italienske bobler. Dette er en 3. udgave med ændret design, opdaterede produktionstal, flere champagnehuse samt flere helt nye kapitler.

Jeg er imponeret over, at der er så meget at fortælle om de forskellige champagnehuse. Men det er alle spændende historier, der belyser forholdene de enkelte steder, så ikke nok med at man er godt underholdt, der er også en smule lærdom at hente. Teksten er velskrevet og sammenholdt med de mange billeder læser bogen nærmest sig selv. Jeg har brugt nogle timer i selskab med Søren Ellemose og er bestemt ikke blevet skuffet.

For yderligere litteratur om de liflige bobler se: ChampagneChampagnebibelen eller bibelenFor yderligere litteratur om de liflige bobler se: Champagne eller .