Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Champion - folkets yndling


Beskrivelse


En fredsaftale mellem Republikken og Kolonierne er på trapperne. Men da en dødelig virus bryder ud i Kolonierne, mistænkes Republikken for at stå bag. June får til opgave at nedkæmpe virusset. Hun er dog nødt til at samarbejde med Day, da hans bror Eden kan bære nøglen til kuren.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. okt. 2015

af

af

Merete Trap

d. 5. okt. 2015

Netop som en fredsaftale næsten er på plads mellem Republikken og Kolonierne, udbryder en dødelig virus. Krigen truer atter med at bryde ud! Her kommer 3. og sidste del af science fiction/spændingsserien "Legend", for unge fra ca. 13. år.

June og Day lever nu adskilt. June er Andens fortrolige, Day er i militæret. Men Day plages af voldsomme hovedpiner og snart er han dødeligt syg. En fredsaftale er på trapperne mellem Republikken og Kolonierne, men da en dødelig virus bryder ud i Kolonierne, bliver det startskuddet til et angreb på Republikken, denne gang i alliance med Afrika. Republikken beder Antarktis om hjælp, og snart er June nøgleperson. Men hun har brug for Days hjælp. For kun én person bærer nøglen til en kur, og det er muligvis Days bror Eden.

Seriens 3. og afsluttende del er ligeså spændende som de to foregående bind i serien. Tempoet er højt, kærlighedshistorien er vedkommende og slutningen har en uventet og interessant drejning, og efterlader stadig en del til fantasien. Kombinationen af dystopi/spænding/ung kærlighed fungerer godt og holder dampen oppe hele vejen. Dette tredje bind i serien slår en fin krølle på trilogien.

Denne serie lægger sig fint ind i bølgen af ungdomslitteratur, der er udkommet i kølvandet på "Hunger Games". Stærke unge mennesker der kæmper mod en ond samfundsstruktur, kan også findes i serier som fx "Divergent".


Weekendavisen

d. 23. dec. 2015

af

af

Damian Arguimbau

d. 23. dec. 2015