Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Charles Darwin : evolutionsteoriens fader


Beskrivelse


Om Charles Darwins liv (1809-1882) og om hvilke opdagelser han gjorde på sin jordomsejling med skibet HMS Beagle.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. dec. 2008

af

af

Jens Verner Nielsen

d. 29. dec. 2008

Bogen vil give børn og unge fra ca. 10 år en introduktion til evolutionsteorierne og deres tilblivelse og et indtryk af personen bag teorierne. Den markerer 200-året for Darwins fødsel og 150-året for udgivelsen af Arternes oprindelse.

I syv korte kapitler følger vi Darwins liv fra fødsel til død med langt større vægt på hans værk og tanker end på hans personlige liv. I et enkelt sprog med korte sætninger til læsning fra 10-12 år beskrives opvækst og ungdom, den skelsættende jordomrejse med Beagle og den voksne naturforskers teoriudvikling og også hans frygt for reaktionerne på en offentliggørelse af det, han var sikker på var sandheden om naturens mangfoldighed. Det er spændende læsning uden brug af indviklede begreber og med gode forklaringer undervejs - og et fint tidsbillede af en vigtig periode i Europas historie. Teksten er sat i brede, åbne linjer og suppleret med uddybende oplysninger i små faktabokse. To fornuftige tidslinjer, en ordliste med gode, korte forklaringer, en kort materialeliste med bøger og websteder til yderligere fordybelse og et stikordsregister afslutter bogen, der på næsten hver side har et fotografi til illustration.

Bogen henvender sig til yngre børn end Livets træ af Peter Sís fra 2007 og Bliv klogere på livet-serien fra 2006 gør og svarer nok mest til Brogaards bog fra 1996.

En overskuelig og lettilgængelig indføring i evolutionsteoriens tilblivelse og indhold både til selvstændig læsning og som supplerende til undervisning i flere fag på mellemtrinnet og op.Informationer og udgaver