Bøger / skønlitteratur / roman

Charles Street nr. 44


Beskrivelse


Francesca, en ung galleriejer, bliver af økonomiske årsager tvunget til at udleje tre værelser i sit hus. Det er svært at finde gode, stabile lejere, men til sidst flytter tre meget forskellige mennesker ind på hver deres etage og et helt nyt liv begynder for Francesca.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. sep. 2012

af

af

Christine Christensen

d. 26. sep. 2012

Til yndere af lette kærlighedshistorier, romantik og hverdagsdrama med stærke selvstændige kvinder i hovedrollen.

Francesca, en ung galleriejer, bliver af økonomiske årsager tvunget til at udleje 3 værelser i sit elskede gamle hus. Det er svært at finde gode, stabile lejere, men tilsidst flytter tre meget forskellige mennesker ind på hver deres etage. Chris, der er weekendfar til en lille dreng, hvis mor er narkoman, Eileen, en ung smuk pædagog, der er glad for netdating og endelig Marya, en ældre berømt kok, der heldigvis har et særligt tag på både mennesker og mad. Scenen er sat for et lidt forudsigeligt og til tider stillestående hverdagsdrama, der involverer alt fra voldelige kærester, franske kogebøger, romantik og kunst. Forfatteren er alvidende og mange holdninger og meninger gentages ofte, der er ingen tvivl om hovedpersonernes moral eller mangel på samme. Fin forside, der nok skal tiltrække det kvindelige, lidt ældre publikum.

Alle forfatterens bøger handler om selvstændige fornuftige kvinder. Ellers er fx Barbara Taylor Bradford en oplagt sammenligningsmulighed.

En lidt tung og langsomt fremadskridende historie med mange beskrivelser. Selvom hovedpersonen er i trediverne og historien forgår i nutiden virker den en smule altmodisch og moraliserende. Ikke en af Steels bedste bøger.