Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Charlie forvandler sig til en kylling


Beskrivelse


Charlie bekymrer sig meget, og når han gør det, forvandler han sig til et dyr. Vennerne hjælper ham heldigvis med at håndtere det gakkede talent.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. maj 2019

af

af

Anders Christian Sivebæk

d. 3. maj 2019

Charlie har en særlig evne: Han kan forvandle sig til dyr. Og så bekymrer Charlie sig en hel del - læs bogen og find ud af hvorfor og hvordan det hænger sammen. For de 8-12-årige.

Charlie forvandler sig til forskellige dyr. I løbet af bogen finder Charlie og hans venner, Mohsen, Wogan og Flora ud af hvorfor. Charlie bekymrer sig om sin bror, kaldet SmoothMove, som er på hospitalet, og så er han bange for skolens mobber, Dylan, og for det kommende skuespil. Charlie og vennerne gør, hvad de kan for at finde ud af hvordan han skal håndtere forvandlingerne, før skuespillet. Forfatteren debuterer med denne bog, og har ifølge omslaget truet med at skrive flere bøger.

Charlie forvandler sig godt nok ikke til en kylling som skrevet på forsiden, men til gengæld en række andre dyr, inkl. edderkop, due, loppe, næsehorn og slange. Særligt siderne, hvor Charlie er næsehorn er morsomme og scenen hvor det toilettrængende næsehorn skider ud af vinduet, lige ned i hovedet på far, som beskærer roser, er hyleskæg. Bogen har en god skriftstørrelse og fine effekter, når der råbes osv. Siderne er ikke tætskrevne, og illustrationerne er sjove. Bogen krydres med rigtig morsomme fodnoter fra forfatteren, samt et par afbrydelser med forfatterens kommentarer og breve fra læserne.

Kan sammenlignes med Roald Dahl og David Walliams, fx Charlie og chokoladefabrikken.