Bøger / faglitteratur / breve

Charlie Hotel Oscar Kilo


Beskrivelse


Journalisterne Maise Njor (f. 1968) og Camilla Stockmann (f. 1973) fører korrespondance med emner som: Kan man elske et menneske, der kalder sig Havestol? Kan man amme en Herman? Hvorfor er en pose brænde en dårlig fødselsdagsgave? Og hvad stiller man op med kærligheden, når den snubler, når den melder sig på ny, eller som nyfødt?

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. mar. 2009

af

af

Lene Kristiansen

d. 25. mar. 2009

Endnu en @.dk fra Camilla Stockmann og Maise Njor, denne gang opstået af nødvendighed og lyst. Et indblik i et venskab, der funger bedst skrivende, og hvor store ting er på spil. Leveret med alvor, humor og hudløshed.

Stockmann og Njors mailkorrespondance fra maj 2007 til juni 2008, er flot disponeret og super velskrevet med fine iagttagelser og overvejelser. Humoren mangler heller ikke, men året er præget af store lykkelige, ulykkelige og livsomvæltende ting, og derfor spiller alvoren og fortroligheden en større rolle end sidst. Stockmann venter sit første barn, Njors ægteskab er ved at kæntre. Det giver plads til erkendelser, selvransagelser, medlevelse og forståelse - også fra læserens side, for uanset om man er/endnu ikke er blevet medlem af samme oplevelsesklub som dem, er følelsesregisteret kvindeligt fælleseje. Hvis mænd synes kvinder taler og tænker i koder må CHOK være en mulig øjenåbner. Men en kvindebog er det, et tidsbillede lige på kornet, tankevækkende og ærlig.

Stockmann og Njor har sammen skrevet Michael Laudrups tænder, 2005. I familie med Nynne og beslægtede, men her præget af en anden alvor.

Nye oplevelser, valgte eller ikke, giver plads til nye erkendelser. Man kan miste til døden, som Njor skriver, men også til livet. Hendes og Stockmanns mailkorrespondance over et år er ikke kun sjov og rap, men i høj grad præget af alvor og store omvæltninger. En blanding der gør den stærk, tankevækkende og meget anbefalelsesværdig.


litteratursiden.dk

d. 4. maj 2009

af

af

Anne-Mette Lerche

d. 4. maj 2009

Lårklaskende og rørende chicklit-nyklassiker om kærlighed, kriser og hold-kæft-køkkener fra to af Danmarks fermeste skribenter I virkeligheden er det utroligt at de to forfattere kan rumme hinandens h...


Jyllands-posten

d. 11. apr. 2009

af

af

Katrine Winkel Holm

d. 11. apr. 2009


Berlingske tidende

d. 17. apr. 2009

af

af

Nanna Goul

d. 17. apr. 2009


Weekendavisen

d. 3. apr. 2009

af

af

Pernille Stensgaard

d. 3. apr. 2009