Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Charons sølv - færgemandens skat


Beskrivelse


Carls morfar er død, men på sygehuset sætter morfar sig pludselig op og fortæller Carl, at færgemanden Charon har mistet sin skat. Sammen med sin ven Malthe, går Carl på jagt efter skatten i morfars gamle hus.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. aug. 2019

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 29. aug. 2019

Spændende krimiserie med et strejf af gys og græsk mytologi om Carl og Malthes jagt på Færgemandens mønter. Bøgerne er fyldt med spænding og uhygge for 9-12-årige, og er lette at læse med lix 22.

1. bog i serien er "Færgemandens skat". Carls morfar er død, men på sygehuset sætter Morfar sig pludselig op og fortæller Carl, at færgemanden Charon har mistet sin skat - nogen har stjålet den. Morfar beder Carl om at finde den, og sammen med sin ven Malthe går Carl på jagt efter skatten i Morfars gamle hus. Pludselig dukker en uvenlig gæst op. 2. bog er "De døde skygger", hvor Carl og Malthe er på flugt fra Færgemanden. Carls onkel, Henrik, kommer hjem for at deltage i begravelsen, og han ved noget om skatten. Desværre jagtes af han af rockere og pludselig kommer de dødes skygger også ind i jagten på skatten. Carl og Malthe må flygte fra dem alle. 3. bog er "I helvedeshundens gab", hvor Carl og Malthe stadig leder efter Færgemandens skat. Nu skal de også flygte fra underverdenens vagthund, Kerberos - et blodtørstigt uhyre med tre hoveder. Forfatteren er kendt for utallige gys og krimier.

Historien vil fra første side fange læserne, specielt drengene vil elske Carl og Malthes jagt på Charons sølv. Serien er spændende, hårrejsende og sjov. Teksten er letlæst med stor tekst og korte kapitler. At historien fortælles i 3 bøger vil tiltale de drengene, som ikke kan overskue store bøger.

Til læsere, som er glade for serien "Let-krimi" fx Skattejagt.