Bøger / faglitteratur / biografier

Chefen : historien om Morten Olsen


Beskrivelse


Om fodboldspilleren Morten Olsen (f. 1949), som har været med i dansk fodbold i de seneste 40 år med 102 landskampe. Træner i klubber i Belgien og Tyskland og landstræner siden 2000.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. okt. 2009

af

af

Henrik H Pedersen

d. 21. okt. 2009

Til voksne fodboldfans og især tilhængere af dansk fodbold og det danske landshold. Ikke mindst til dem som også vil mindes de glade 80'er dage med Olsen, Elkjær og Laudrup.

Den første biografi om en af dansk fodbolds største personligheder gennem de seneste 40 år. Journalisterne Steen Ankerdal, Kurt Lassen og Peter Sloth har alle før skrevet bøger om dansk fodbold og tegner her et glimrende portræt af den danske landstræner. Forfatterne fortæller kronologisk historien om den klejne Morten Olsen, farvehandlerens søn, fra Vordingborg der voksede sig til en stor stjerne og ledertype i en relativ sen alder. Historien om Morten Olsen er bl.a. interessant fordi han var med som aktiv spiller fra de glade amatørdages tid, med hyggelige Kurt Nielsen som landstræner og til 1989, hvor fuldtidsprofessionalismen er indført i Danmark og landsholdet er noget man tager seriøst. Et perspektiv som forfatterne skildrer meget fint. Vi følger Morten Olsen fra dagene i B1901, debutkampen mod Norge og til den første kontrakt i Belgien. Hele tiden tegnes et portræt af en super seriøs professionel, hvilket Morten Olsen tager med over i trænergerningen. Bogen er fint illustreret med s/h fotos og desuden et karakteristisk portræt af Morten Olsen på forsiden.

Den første biografi på dansk om Morten Olsen.

Respektfuld og velskrevet biografi som kommer fint rundt om fodbold-mennesket Morten Olsen og som samtidig giver et fint indblik i den professionelle fodboldverdens mentalitet.


Berlingske tidende

d. 14. dec. 2009

af

af

Jens Andersen

d. 14. dec. 2009


Weekendavisen

d. 18. dec. 2009

af

af

Asker Hedegaard Boye

d. 18. dec. 2009