Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Chicos sidste kup


Beskrivelse


Chico er kommet med i en bande. Det giver tryghed og prestige. Men da han bliver tvunget til at skyde en politimand, fortryder han og stikker af. Til hans store held dør politimanden ikke, men bliver i sidste ende hans redningsmand ud af kriminaliteten.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. dec. 2008

af

af

Ingrid Martlev

d. 15. dec. 2008

Læse-letbog fra Café serien, som henvender sig - især til drenge - fra 13 år til selvlæsning.

Chicos liv er ikke misundelsesværdigt. Han har opgivet skolen, han kan ikke sammen med sin mors nye kæreste og penge er der ingen af. Hvad gør man så, når man er 15 og bor i Mexico? Han møder "tilfældigt" Silvo, som er rar, og lige pludselig er han med i Marcos bande og har håb om at skaffe sig en identitet. Men først skal han lige gøre sig fortjent til det. Og det går galt - heldigvis ikke så galt, at han dræber kriminalchefen. Men det lykkes ham at stikke af med moralske tømmermænd. Og det ender med, at han tilstår og sladrer om banden. Til hans held hjælper kriminalchefen ham med en læreplads, og der er håb for Chico om en fremtid uden kriminalitet. Bogen er sat med små typer og er uden illustrationer, men letlæst med mange afsnit. Forsideillustrationen er primitivt naiv og passer ikke til teksten i bogen. Bagsidetekst kan være appetitvækker.

Der findes mange bøger om bander - også letlæste - til målgruppen. Denne foregår i Mexico, hvilket måske får den til at virke mere autentisk?.

Bogen er elementært spændende med en moralsk slutning: Det er i orden at angive personer, der gør noget ulovligt, og det betaler sig at være ærlig. Den kan læses som en advarsel til unge drenge om ikke at gå med i en bande. Måske er slutningen urealistisk? Men det vil læseren nok ikke have noget imod. Anbefales til skole- og børnebibliotek.