Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Children of blood and bone - hævnen


Beskrivelse


Fantasy. Zelie og Amari har endelig fået magien tilbage i kongeriget Orïsha. Men deres modstandere har også særlige kræfter. Vil de hver især ofre det, som der skal til for at vinde magten?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. maj 2020

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 27. maj 2020

Fortsættelsen i trilogien, som mikser vestafrikansk mytologi med et fantasyunivers. Zelie fik magien tilbage i kongeriget Orïsha. Men kan hun også vinde magten? Spændende og brutal læsning for unge og voksne fans af genren.

Igen skiftes seriens tre hovedpersoner til at fortælle om den dramatiske kamp, de går igennem for at vinde magten i kongeriget Orïsha, hvor den onde dronning Nehanda hersker med vold, undertrykkelse og udryddelse af alle magikere. Det bliver en kamp på liv og død, hvor de unge kommer til at stå på hver sin side og må træffe hårde valg, der koster både liv og kærlighed. Dette bind handler meget om, hvordan de forsøger at finde allierede, udbygge deres kræfter og evner, mens de tvivlende bølger frem og tilbage mod hinanden i både tiltrækning og had. Første del hed Children of blood and bone - solstenen.

Bogens styrke er den fantasifulde inspiration fra vestafrikansk mytologi og religion, som gør den ret unik i genren. Men dette bind er langtrukkent og svært at få styr på i det væld af personer, som optræder på kryds og tværs i en handling, hvor der reelt ikke sker ret meget. Fortælleformen med tre jeg-personer på skift er også krævende for læseren og gør, at det ikke er helt let at identificere sig med figurerne. Forsiden er superflot.

Serien SkæbnekaldFjer og flammer - midnatspigen blander mytologi fra andre kulturer med fantasyelementer. Fjer og flammer - midnatspigen spiller magi også en stor rolleSerien Skæbnekald blander mytologi fra andre kulturer med fantasyelementer. spiller magi også en stor rolle.


Politiken

d. 22. aug. 2020

af

af

Steffen Larsen (f. 1943)

d. 22. aug. 2020