Bøger / faglitteratur / opskrifter

Chili : de milde, smukke og hotte


Beskrivelse


Lille bog med masser af viden om chili. Til dem, der vil vide mere om dyrkning, opbevaring og anvendelse af planten med de mange forskellige smage og egenskaber.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. dec. 2022

af

af

Lone Krøgh

d. 9. dec. 2022

Lille bog med masser af viden om chili. Til dem, der vil vide mere om dyrkning, opbevaring og anvendelse af planten med de mange forskellige smage og egenskaber.

I den velkendte hvide serie i lommebogsformat om mad, have og natur fra forlaget Koustrup er turen kommet til chili, som der findes mange sorter af. I bogen gennemgås 41 sorter, som forfatterne er særligt glade for. Hver sort beskrives kort i ord og tegning; hvad der er kendetegnende for sorten, og hvad den er særligt velegnet til. Der er 14 opskrifter med chili, og indledningsvis er der information om chiliens historie, botanik, dyrkning, høst og opbevaring. Der er også en oversigt over chilis styrke, som kan gå fra det helt milde til det virkeligt stærke. De to forfattere er optaget af chili og har skrevet flere havebøger sammen og hver for sig. Bl.a. har de sammen skrevet Smagen af chili, hvor seneste udgave er fra 2017.

Fin, informativ og gennemarbejdet lille bog. Den er overskuelig, let at gå til og indbydende på alle måder.

Bruges fx sammen med de udmærkede Den lille stærke om chiliDen rødglødende chilidyrkerDen er go' i ørerne fra 2013, Den rødglødende chilidyrker fra 2016 eller Claus Pilgaards Den er go' i ørerne fra 2015Bruges fx sammen med de udmærkede Den lille stærke om chili fra 2013, fra 2016 eller Claus Pilgaards Den er go' i ørerne fra 2015Bruges fx sammen med de udmærkede Den lille stærke om chili fra 2013, Den rødglødende chilidyrker fra 2016 eller Claus Pilgaards fra 2015.