Bøger / faglitteratur / opskrifter

Chokoladebar


Beskrivelse


Opskrifter på klassiske chokoladebarer, samt en masse nye, som du kan glæde dig til at stifte bekendtskab med. For alle med en svaghed for snasket chokolade - og tålmodighed til selv at fremstille den.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. aug. 2022

af

af

Laura Winding

d. 12. aug. 2022

Opskrifter på klassiske chokoladebarer, samt en masse nye, som du kan glæde dig til at stifte bekendtskab med. For alle med en svaghed for snasket chokolade - og tålmodighed til selv at fremstille den.

Bogen indeholder afsnit om udstyr, forskellige metoder til temperering, dekoration med indfarvet kakaosmør samt opskrifter. Du får bl.a. brug for forme, kageplast og varmepistol/hårtørrer samt evt airbrush og transferark til pynt. Opskrifterne er inddelt i tre sværhedsgrader og består af ingrediensliste og fremgangsmåde - herunder evt. farvelægning af formen - samt foto af den færdige chokolade. Bag i bogen er der Q&A og plads til egne noter. Undervejs små vigtige tips som fx at bruge sin ovn som varmeskab til at holde chokoladen på en konstant temperatur.

Man kan næsten høre knækket og smage fyld af fx saltkaramel eller pebermynteganache, når man ser de lækre fotos af en snasket midte under et tykt lag pangfarvet chokolade. Bogen præsenteres som et chokoladeleksikon med alt du skal vide fra A-Å, men der er ikke noget register, og det er lidt irriterende med stavefejl som fx temperature og skinndende. Opskrifterne fejler dog ikke noget, og der er god inspiration til både smagssammensætninger og pynt.

Liv og SImone har også udgivet en lækker bog om slik: Liv og Simones slikbogChokoladesuccesChokoladesuccesChokolade. I Chokoladesucces bliver der også gået i dybden med chokolade, temperering og støbning Chokoladesucces ChokoladeLiv og SImone har også udgivet en lækker bog om slik: Liv og Simones slikbog. I bliver der også gået i dybden med chokolade, temperering og støbning ChokoladeLiv og SImone har også udgivet en lækker bog om slik: Liv og Simones slikbog. I bliver der også gået i dybden med chokolade, temperering og støbning ChokoladeLiv og SImone har også udgivet en lækker bog om slik: Liv og Simones slikbog. I succes bliver der også gået i dybden med chokolade, temperering og støbning succes .Informationer og udgaver