Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Christian 4.


Beskrivelse


Kort gennemgang af Christian IV's (1577-1648) liv fra fødsel til død. Om hans barndom, familie, bygninger og sejre.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. juli 2014

af

af

Karsten Boll

d. 22. juli 2014

Fagbog om Chr. d. 4. for 3.-5. klasse, hvor den kan bruges til fagligt læsekursus eller til historiefaget på 5. årgang. Formidling vil oftest være gennem bibliotekar eller i forbindelse med undervisning.

Sara Brandhøj Sørensen, der er kendt for Tyge Brahe (12/17) og Martin Luther (13/35) har lavet en fin letlæselig fagbog om Chr. d. 4.. Med en kort teaser om danske konger generelt, henvisning til Dronning Margrethe 2. i dag og de bygninger, der stadig står efter Chr. d. 4., gennemgås kronologisk om hovedpersonen og hvilke normer, opdragelsesmønstre og magtforhold, der var i 1500-tallets slutning. Ligeledes sættes perioden i et tidsmæssigt perspektiv omkring opfindelser, opdagelser og trang til at promovere sig. Brødteksten er suppleret af flotte fotos - enten af bygninger eller malerier - samt kort og faktabokse, som binder det hele sammen til en helhed. Ordforklaringer optræder på samme side i en faktaboks. Teksten er generelt let at læse - bortset fra sorte bogstaver på en mørkeblå baggrund på en enkelt side. Forrest indholdsfortegnelse og bagest kortfattet stikordsregister samt årstalstavle og henvisninger til anden litteratur.

Kowalczyk har lavet en bog i serien Danske konger (95/10), der slet ikke matcher denne udgave i indhold og udstyr. Rønns egen udgave - seneste oplag (14/07) er for lidt ældre børn.

Anbefales børnebiblioteket og skolens PLC.