Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Christian 4. og Rundetaarn


Beskrivelse


Om Christian den Fjerdes liv. Hans mange bygningsværker og et land på randen af fallit og undergang.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. nov. 2010

af

af

Mads Overmark

d. 25. nov. 2010

Bogen henvender sig til børn i 3.-5. klasse. Den kan anvendes som supplement i historieundervisningen eller som en del af forberedelsen til en rundtur i København. Større børn kan også bruge den til oversigtslæsning fx i forbindelse med projektarbejde, hvorefter de vælger et af mange mulige delemner at fordybe sig i. Endelig kan den bruges til lystlæsning.

En fortælling om Christian den 4. med bygningen af Rundetårn som kulminationen på et begivenhedsrigt liv. Vi får historien fra hans fødsel til død samt en række udvalgte beretninger op til i dag bl.a. om Ole Rømer, Peter den Store, Københavns brand og nutidens turisme. I et levende og let tilgængeligt sprog får læseren et indtryk af en konge med stor virkelyst, fremsynethed og kærlighed til de behagelige sider af livet. En konge der skabte meget, men som også mistede store landområder og bragte landet til tiggerstaven med et par uheldige krigseventyr. Bogen er smukt illustreret med farve akvareller, der giver et godt indtryk af tiden.

Christian den 4. fra serien Historisk bibliotek bearbejder stort set samme emner, men ikke med Rundetårn som omdrejningspunkt. Bøgerne kan sagtens supplere hinanden.

En lækker bog med et spændende og let tilgængeligt indhold.