Bøger / faglitteratur / rejsedagbøger

Christoffer Columbus - rejsedagbog 1492-1493


Beskrivelse


Dagbog som Christoffer Columbus (1451-1506) skrev mellem 1492-1493 - det år han krydsede Atlanterhavet og nåede frem til den nye verden, Amerika.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juni 2011

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 1. juni 2011

For særligt dedikerede historisk interesserede. Dagbogsformen gør umiddelbart målgruppen snæver. Kan bruges som supplerende materiale til en større opgave, fra og med gymnasieniveau.

Som forordet af tidligere museumsinspektør Jens Yde (1906-1976) forklarer bygger denne rejsedagbog skrevet af Christoffer Columbus ikke direkte på den originale skibsjournal, der desværre er gået tabt, men på en senere gengivelse af Bartolome de las Casa, som endog er en forkortet og omredigeret udgave. Den italienske udgiver, Rinaldo Caddeo, giver i sin nyttige indledning den historiske akademiske baggrund for denne rejsedagbog. Bogen er oprindeligt oversat til dansk af Carl V. Østergaard i 1942. Om nærværende udg. er der dette notat: "Oversættelsen lettere revideret samt gengivet efter aftale med Bodil Bruun-Østergaard." Efter en nyttig og nødvendig introduktion til den noget komplicerede forskning følger selve rejsedagbogen kronologisk dateret. Bogen indeholder desuden et enkelt kort over Columbus' sejlrute og et brev skrevet af Columbus.

Der findes en del bibliografiske bøger om Columbus. En mere tilgængelig bog, som tager udgangspunkt i citater fra Columbus' dagbog er Christoffer Columbus' fantastiske rejse af Sten Wijkman Kjærsgaard.

Bør findes på de større biblioteker, men dagbogsformen gør umiddelbart målgruppen snæver.