Bøger / faglitteratur / biografier

Christoffer Columbus : var han rigtig klog?


Beskrivelse


Beretningen om Christopher Columbus (1451-1506) liv.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Finn Windfeldt Hansen

2007

For læsere af biografier. Bogen kræver ikke forudgående historisk viden eller indsigt, men tilbyder sig med en mere let og underholdende indfaldsvinkel end nok forventeligt af fagligt-historiske beskrivelser af opdagelsesrejser m.v. Titel og omslag signalerer til overmål "spektakulær erobring" af den nye verden!.

Herman Lindqvist (sv.) er en flittig skribent (10 titler siden 1989). Denne udkom i 1992, 500-året for C.'s første færd, og er nu oversat til dansk. Den er en nær sagt klassisk biografisk skildring af C., (1451-1505), der var admiral på i alt fire rejser over Atlanten. C. skildres som egenrådig, selvoptaget, indbildsk m.v., men også som en der troede på sagen og til sin død mente at have fundet søvejen til Indien. Lindqvist er ikke forsker, men han tegner C.-figuren, om hvem meget ellers er uvist, med sikker hånd og behørig skelen til faghistorikeres viden om og bidrag til C.-litteraturen.

Litteratur om C. kan findes mange steder, af nyere titler kan fx nævnes Sten Wijkman Kjærsgaards Christoffer Columbus' fantastiske rejse, 2006, og på nettet: Wikipedia og/eller "The Columbus Navigation Homepage", http://www.columbusnavigation.com/.

Lindqvists biografi om en mand der kunne og turde gå op imod strømmen og som siden satte sig dybe og varige spor i en hel verdens bevidsthed er en "historie" der kan og vil blive fortalt igen og igen generationer igennem. Lindqvists "historie" appellerer bredt og vil sagtens kunne anvendes på bibliotekerne.


Jyllands-posten

d. 3. jan. 2008

af

af

Ole Feldbæk

d. 3. jan. 2008


Djembe

Nr. 62 (2008)

af

af

Ivan Rod

Nr. 62 (2008)


Det ny Clarté

Årg. 3, nr. 6 (2008)

af

af

Michael Hunnicke, Peter Hegner Bonfils

Årg. 3, nr. 6 (2008)