Bøger / faglitteratur

Cider : din DIY-guide til cider & pét-nat


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. juli 2019

af

af

Lars Ovesen

d. 23. juli 2019

Går du og tænker på at brygge cider eller pét-nat (naturlige bobler), så bør du tage et nærmere kig på denne bog. Få opskrifter samt trin for trin-vejledninger til både store og små portioner. For alle hjemmebryggere, hvad enten du er ekspert eller begynder.

Bogen indledes med, at de to svenske forfattere diskuterer hvad cider er samt kort beretter om deres cider-proces. Herefter beskrives frugthøsten, hvor emner som plukning samt opbevaring behandles. Efterfølgende beskrives selve mostningsdelen, hvor emner som formaceration, presning og måling af sukker berøres. Gæring, eftergæring samt lagring følger herefter, med afsnit som "defekter og fejlsøgning". Så kommer trin- for trin-afsnittet der bevæger sig over i selve opskriftsdelen, med opskrifter som fx folkcider og pét-nat med blommer. Slutteligt er der et kort efterskrift samt register. Hele bogen er rigt illustreret både med foto og tegning.

Opskrifterne i denne bog er "rigtig" cider. Ikke noget med at tilsætte store mængder gær og/eller sukker til produktet, og det er noget der trender i disse år. Opskrifterne er nemme at følge, og med fejlsøgningsdelen under armen kan det næsten ikke gå galt. Teksten kan også læses uden at brygge cider, da den indeholder megen værdifuld viden.

For yderligere cider-viden og opskrifter se: Cider & mostBrygning af æblecider eller Brygning af æbleciderFor yderligere cider-viden og opskrifter se: Cider & most eller .