Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Cinder


Beskrivelse


Cinder er både smuk og den bedste mekaniker i det sygdomshærgede New Beijing. Men hun er også bare en ugleset cyborg. Da prinsen har brug for hjælp, må Cinder træde til og en umulig kærlighedshistorie tager sin begyndelse.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. okt. 2016

af

af

Maria Sjøblom

d. 25. okt. 2016

Ny serie, som nok er inspireret af Askepot, men foregår i et fremtidssamfund hvor hovedpersonen er cyborgen Cinder, som må gå så grueligt meget igennem. For både unge og voksne science fiction-fans og alle der er vilde med "fairytale retellings".

Cinder er cyborg, og flere af hendes lemmer er erstattet med mekaniske dele. Hun er også byens bedste robot-mekaniker, men bliver behandlet helt forfærdeligt af sin stedmoder. Alle ser ned på cyborgs og mange giver dem skylden for den uhelbredelige pest, der spreder sig mellem indbyggerne i New Beijing. Da prinsen har brug for Cinders hjælp til at reparere en vigtig robot, bliver han fascineret af den selvstændige, unge kvinde. Men snart bliver Cinder tvangsindskrevet til et medicinsk forsøg på at konstruere en modgift til pesten.

Helt fantastisk første del af "Lunar Krøniken", som kommer til at rumme 4 bind i alt. Her er kærlighed, spænding og en modig heltinde. Integrationen mellem det klassiske Askepot-eventyr og fremtidsscenariet med fremmede planeter og robotter fungerer virkelig godt.

Fairytale retellings trender i øjeblikket. Genren ses oftest i et fantasy-inspireret univers som fx Skyggernes dronning, hvor eventyret om snehvide er forlægget. Denne bog er ligeledes helt på højde med Veronice Roths "Divergent"-serie, som også foregår i et dystopisk fremtidsunivers.


litteratursiden.dk

d. 22. aug. 2017

af

af

Pia Bechmann

d. 22. aug. 2017

Denne ultraspændende Askepot-genfortælling løfter det klassiske eventyr op til nye niveauer og introducerer askeprinsessen som cyborg. En dødelig pest hærger befolkningen i en dyster sci-fi fremtid, ...


Himmelskibet

Nr. 51 (2017)

af

af

Ea Maria Løfstedt

Nr. 51 (2017)