Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Cirinos fortælling


Beskrivelse


Fantasy. Den unge Cirino bliver bortført af sørøvere og bliver solgt som slave. Da han udviser store evner som kriger, beslutter hans slaveejer at træne ham til duellator (gladiator) for at tjene penge på ham. Men Cirino ønsker ikke et luksusliv som succesfuld sværdkæmper. Han ønsker kun sin frihed.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. apr. 2014

af

af

Vera Hollerup

d. 22. apr. 2014

For fans af fantasy-bøger og eventyrlige romaner. Bogen skildrer primært et mandeunivers og vil mest appellere til drenge fra 12 år. Den fine forside viser silhouetter af soldater fra den klassiske oldtid i sværdkamp samt øglelignende væsener. Illustratoren er Christian Guldager, der bl.a. illustrerede Tidevandet.

Forfatteren har udgivet flere bøger i fantasy- og horror-genren. Bogen er 1. del af en serie. Den unge Cirino bliver bortført af sørøvere og solgt som slave. Ved et flugtforsøg udviser Cirino store evner til at kæmpe, og slaveejeren beslutter at få ham trænet til duellator (et andet ord for gladiator). Men luksuslivet som duellator tiltaler ikke Cirino. Han ønsker kun at flygte og finde tilbage til sin familie og hjemegn. Det er en uhyre velskrevet og spændende bog. Historien er fortalt i 1. person i et mundret og letflydende sprog. Det er en fantasybog, der ligger tæt på den historiske eventyrbog, da miljø- og stedsbeskrivelser har mindelser om oldtidens Rom eller Grækenland.

Synes man om denne bog med dens drama, action og inspiration fra antikkens Rom, vil man sikkert også synes om Rick Riordans fantasy-serier Percy Jackson og olymperne samt Olympens helte. Disse bøger låner også fra den antikke verden og er fyldt med tempo og action.

Det er en medrivende og actionfyldt fantasy med et fængende plot og en hovedperson, der interesserer og indfanger læseren fra starten. Fortsætter serien i samme flotte stil, vil den helt sikkert få mange læsere.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 27. juni 2014

af

af

Bent Rasmussen

d. 27. juni 2014


Himmelskibet

Nr. 40 (2014)

af

af

Thomas Winther

Nr. 40 (2014)


Børn & bøger

Årg. 67, nr. 6 (2014)

af

af

Kirsten Aggerholm

Årg. 67, nr. 6 (2014)